مقایسه اثر تمرینات تقویتی چهارسررانی و تمرینات ترکیبی بر درد، تعادل، کیفیت زندگی و قدرت نسبی زنان 50 تا 60 سال مبتلا به استئوآرتریت

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم زیستی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه صنعتی شاهرود

2 استادیار آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

3 دانشجوی کارشناسی ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشگاه غیر انتفاعی رجا

10.22084/rsr.2024.29774.1751

چکیده

در این تحقیق نیمه تجربی که ری جامعه زنان مبتلا به استئو آرتریت انجام شد، 45 نفر از زنان مبتلا به استئوآرتریت با آگاهی کامل از مراحل اجرای کار بورت در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه تمرینات تقویتی چهارسر رانی، تمرینات ترکیبی و کنترل طبقه بندی شدند. قبل از آغاز تمرینات به‌منظور پیش‌آزمون از پرسشنامه درد VAS، پرسشنامه جهانی و بومی شده WHOQOL-BREF، آزمون شارپندرومبرگ و آزمون زمان برخاستن و راه رفتن و به‌منظور جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز از نسبت قدرت عضلات چهار سر ران به همسترینگ از ابزار دینامومتر استفاده شد. تمرینات تقویتی چهارسر رانی و تمرینات ترکیبی به مدت 4 هفته، هر هفته 5 جلسه تکمیل شد. پس از پایان پروتکل‌های تمرینی، تمامی آزمون‌های اندازه‌گیری شده در پیش آزمون تکرار شدند. جهت بررسی متغیرهای پژوهش از روش آمار توصیفی (توزیع فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد) و روش آماری آنووا استفاده شدند.

یافته های این پژوهش نشان دادند. شاخص درد، تعادل ایستا، تعادل پویا، نسبت قدرت چهارسر به همسترینگ درهر دوگروه تمرینی تقویتی چهار سررانی و ترکیبی پس از اجرای تمرین کاهش معنی داری نشان داد. در حالیکه در گروه کنترل تغییر معناداری مشاهده نشد.

با توجه به یافته های این تحقیق هر دو پروتکل تمرینی باعث بهبود درد، تعادل، کیفیت زندگی و نسبت قدرت چهار سر به همسترینگ زنان 50 تا 60 سال مبتلا به استئوآرتریت زانو بوده است و استفاده از این دو پروتکل تمرینی برای بهبود این فاکتورها در زنان ۵۰ تا ۶۰ سال مبتلا به استئوآرتریت زانو پیشنهاد می شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات